Categorie meseriasi

Home

Zugravi

Rigipsari

Instalatori

Electricieni

Faiantari

Parchetari

Zidari

Fierari

Tamplari

Mecanizate

Firme

INSCRIERE

Contact

Site map

 

 

Montarea gresiei, faiantei

montaj gresie faiantaAplicare faianta
Necesar:
- amorsa
- chir de rosturi mici
- Adeziv de interioar sau de exterior (dupa caz)S
Recomandare: In cazul in care peretii sunt placati cu placi de gips-carton

Mod de operare:

Este indicat ca inainte aplicarea faiantei sa se dea un strat de amorsa cu bidineaua (nu cu trafaletul), pentru a reduce gradul de absorbtie al peretilor. Dupa aplicarea grundului se aeriseste timp de 4 ore. Acest produs este inodor.
Se trece apoi la prepararea adezivului.
La un sac de 25 kg se pun 7,5 - 8 litri de apa. Amestecarea se face numai mecanic.
Intinderea adezivului se face cu o gletiera tip pieptene cu dinti de 10mm . Suprafata de contact placa-adeziv trebuie sa fie de minim 65%.
Placarea cu faianta se incepe din partea de jos a peretelui. Alegerea locului de unde se incepe punerea faiantei e foarte importanta, pentru ca spatiul unde ne raman placi mici taiate sa nu fie intr-un loc vizibil. Se recomanda utilizarea distantierelor (chiar daca se apeleaza la serviciile unro mesteri experimentati). Sunt foarte ieftine si asigura liniaritatea placilor.
Rosturile pot fi chituite dupa 24 de ore de la placare.
Inainte de a aplica chitul, se curata rosturile cu o spatula de lemn. Apoi se umezesc usor cu un burete. Se foloseste chitul, pentru latimi ale rostului de pana la 5 mm.
Se prepara prin amestecare mecanica, in doua reprize, intrerupte de un timp de maturare de 3 minute.
La un sac de 5 kg se pun 1,6 l apa. Se introduce continutul sacului in apa si nu invers! Apa folosita trebuie sa fie foarte curata.
Chitul se aplica cu o gletiera de cauciuc si, prin tragere, intra foarte usor in rosturi. Atentie la miscarile fierului de glet: intai se incarca intersectiile rosturilor cu un surplus, apoi, cu o trecere perpendiculara, chitul este intins mai departe. Excesul se indeparteaza folosind un burete cu apa, care se va clati bine si des. Chitul se intareste dupa 24h.

montaj gresieMontare gresie cu timp de intarire foarte scurt

Necesar:
- adeziv Ceresit CM 14

Recomandare:
In cazul in care placile ceramice sunt absorbante si daca se doreste ca suprafata placata sa poata fi circulabila cat mai rapid, se recomanda adezivul Ceresit CM 14, care are un timp de intarire incredibl de scurt, de numai trei ore!
Mod de operare:
Pentru prepararea a 25 kg sunt necesari 6,25 l apa. Amestecarea se face numai mecanic. Intinderea se face cu o gletiera cu dinti de 10 mm, astfel incat placile, odata presate, sa faca contact pe cel putin 65% din intrados. Acestea nu se vor inmuia in apa. Timpul de punere in opera este de o ora si jumatate de la preparare.
Dupa 3 ore se poate chitui.

Montare gresie cu timp normal de intarire

Necesar:

- Adeziv
- Chit de rosturi.


Mod de operare:
Se introduce continutul unui sac de 25 kg într-o cantitate de 6 - 6,5 litri de apa curata, rece. Se amesteca mecanic.
Adezivul Ceresit CM 11 se foloseste pentru placi ceramice absorbante, la interior si exterior. Este rezistent la apa si înghet, usor de aplicat si poate fi folosit în medii cu umiditate permanenta.
Consumul orientativ al adezivului este intre 2,0 - 4,0 kg/mp
Intinderea adezivului se face cu o gletiera cu dinti de 10 mm, astfel incat placile, odata presate, sa faca contact pe cel putin 65% din intrados. Asezarea placilor se face incepand din partea cea mai expusa vederii, pentru ca straifurile sa ramana intr-un loc mai putin vizibil.
Nu este necesar ca înainte de montare placile sa fie tinute în apa.
Pentru a va asigura ca placile sunt paralele, se pot folosi distantiere.
Rosturile vor fi chituite dupa cel putin 24 de ore.


Montaj faianta peste faianta

Necesar:
Adeziv Ceresit CM 117
Chit Ceresit CE 37

Recomandare:
Atunci cand nu se doreste sa se mai indeparteze vechea faianta, Ceresit pune la dispozitie un sistem de placari care permite placarea faiantei peste faianta.

Mod de operare:
Se curata suprafaþa faiantei vechi de orice urma de praf, mizerie sau alte substanþe antiaderente. Amorsarea nu e necesara, pentru ca placarea veche este neabsorbanta. Se utilizeaza sistemul pentru placari Ceresit flexibil.
Prima operaþiune este spacluirea rosturilor folosind adezivul Ceresit CM 117. Se aplica un strat subtire de CM 117 pe faianta cu ajutorul fierului de glet si se lasa pana a doua zi sa se usuce. Aceasta operatiune se face pentru a obtine o priza mai buna
intre faianta veche si cea noua. A doua zi se va aplica in mod normal cu CM 117 faianta nou peste faianta veche.
La 25 kg CM 117 se pun 7,5 - 8 litri apa curata si se amesteca mecanic.
La aplicarea adezivului se foloseste o gletiera cu dinþi de 10 mm, pentru a asigura un contact optim cu intradosul placii.
Alegerea dimensiunilor placilor se face în funcþie de releveul existentului. Distanþierele de plastic ajuta la pastrarea aceleasi laþimi a rostului.
Dupa ce au trecut 24 de ore se pot chitui rosturile faiantei.
Mai intai se curata rosturile cu o spatula de lemn. Apoi se umezesc usor cu un burete. Pentru ca s-a pus faianþa peste o placare anterioara, se foloseste chitul flexibil Ceresit CE 37, care face parte din sistemul Ceresit pentru placari flexibile.
Ceresit CE 37 se prepara turnand conþinutul unui sac de 5 kg în 0,8 - 1 litru de apa curata, rece. Se amesteca mecanic (si nu manual!) în doua reprize întrerupte de o pauza de 3 minute pentru maturare.
Acest chit se poate folosi atat la interior cat si la exterior, are o foarte buna aderenþa si nu se contracta dupa întarire. Este disponibil în doua culori, alb si gri. Se aplica cu o gletiera de cauciuc si, prin tragere, intra foarte usor in rosturi. Atentie la miscarile fierului de glet: intai se incarca intersectiile rosturilor cu un surplus, apoi, cu o trecere perpendiculara, chitul este intins mai departe. Excesul il se indeparteaza folosind un burete cu apa, care se va clati bine si des.

 

 

Oferta termosistem

 
   

Home Zugravi Rigipsari Instalatori Electricieni Faiantari Parchetari Zidari Fierari Tamplari Mecanizate Firme INSCRIERE Contact Site map

Termoizolarea peretetilor la interior sau exterior Zugraveli pereti, gletuire, vopsire Montarea gresiei, faiantei Sapa autonivelanta, montaj parchet, montaj linoleum Hidroizolatie terasa, termoizolatie terasa Montarea tavanului si al peretilor din gips-carton Tencuirea peretilor, tencuieli mecanizate, Montaj polistiren expandat, Montaj polistiren extrudat, Montaj gresie faianta, Montaj parchet, Executie instalatii electrice, Execuitie instalatii sanitare, Executie instalatii termice, Montaj centrala termica, Montaj calorifere, Sapa de egalizare, Sapa fluida, Tencuiala mecanizata, Tencuiala, Tencuiala pe baza de ipsos, Tencuiala pe baza de ciment, Fatade, Montaj rigips, Montaj tavan fals, tavan casetat, Compartimentari, Montaj rigips, Zidarie bca, Zidarie caramida, Zugravi buni, Zidari buni, Fierari buni, Rigipsari buni, Faiantari buni, Pietrari buni, Firme amenajari interioare, Firme instalatii electrice, Parchetari buni, Tamplari buni, Electricieni buni, Instalatori buni, Zugravi ieftini, Zidari ieftini, Fierari ieftini, Rigipsari ieftini, Electricieni ieftini, Instalatori ieftini

by best1.ro 2010